Založ si blog

Zákon č. 6/2011 Z. z. § 51 ods. 3: „Podmienkou pripustenia k obhajobe záverečnej práce je, okrem prípadov podľa § 63 ods. 11, písomný súhlas študenta so zverejnením a sprístupnením záverečnej práce verejnosti podľa § 63 ods. 9 po dobu jej uchovávania“

Toto si nedovolili ani súdruhovia!

 

Ani za „súdruhov“ si nikto nedovolil to, čo si dovoľujú dnešní demokrati. Kto to kedy videl podmieňovať pripustenie k obhajobe záverečnej práce písomným súhlasom študenta so zverejnením a sprístupnením záverečnej práce verejnosti …..?!? V Európskej únii, ktorej je Slovensko členom, je zakázané podmieňovať poskytovanie jednej služby súhlasom s poskytnutím inej služby. Nehovoriac už vôbec o tom, že obhajoba záverečnej práce podľa § 51 ods. 3  úplného znenia zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách, zákona č. 175/2008 Z. z.: „patrí medzi štátne skúšky.“ Ide teda o akademický akt, ktorý už má jednu podmienku a tou je odovzdanie záverečnej práce k určitému termínu. „Písomný súhlas študenta ….“ je teda ďalšou podmienkou. Navyše je písomný súhlas študenta so zverejnením a sprístupnením záverečnej práce verejnosti prostredníctvom licenčnej zmluvy „v územne neobmedzenom rozsahu“ (pozri § 63 ods. 9 zákona č. 6/2011 Z. z.) obchodnou transakciou. Môže byť teda súhlas s podpisom obchodnej transakcie podmienkou akademického aktu? Je demokratické kupčiť so vdzelaním?!? A okrem toho sa v licenčnej zmluve uvádza: „Zmluvné strany vyhlasujú, že zmluvu uzavreli slobodne a vážne, nekonali v omyle ani v tiesni …“. O akú slobodu ide, ak študenta nepripustia k obhajobe, včas odovzdanej, záverečnej práce?!?  

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1360x
Priemerná čítanosť článkov: 1360x

Autor blogu

Kategórie

Archív