Založ si blog

Zákon č. 6/2011 Z. z. § 51 ods. 3: „Podmienkou pripustenia k obhajobe záverečnej práce je, okrem prípadov podľa § 63 ods. 11, písomný súhlas študenta so zverejnením a sprístupnením záverečnej práce verejnosti podľa § 63 ods. 9 po dobu jej uchovávania“

Toto si nedovolili ani súdruhovia!

 

Ani za „súdruhov“ si nikto nedovolil to, čo si dovoľujú dnešní demokrati. Kto to kedy videl podmieňovať pripustenie k obhajobe záverečnej práce písomným súhlasom študenta so zverejnením a sprístupnením záverečnej práce verejnosti …..?!? V Európskej únii, ktorej je Slovensko členom, je zakázané podmieňovať poskytovanie jednej služby súhlasom s poskytnutím inej služby. Nehovoriac už vôbec o tom, že obhajoba záverečnej práce podľa § 51 ods. 3  úplného znenia zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách, zákona č. 175/2008 Z. z.: „patrí medzi štátne skúšky.“ Ide teda o akademický akt, ktorý už má jednu podmienku a tou je odovzdanie záverečnej práce k určitému termínu. „Písomný súhlas študenta ….“ je teda ďalšou podmienkou. Navyše je písomný súhlas študenta so zverejnením a sprístupnením záverečnej práce verejnosti prostredníctvom licenčnej zmluvy „v územne neobmedzenom rozsahu“ (pozri § 63 ods. 9 zákona č. 6/2011 Z. z.) obchodnou transakciou. Môže byť teda súhlas s podpisom obchodnej transakcie podmienkou akademického aktu? Je demokratické kupčiť so vdzelaním?!? A okrem toho sa v licenčnej zmluve uvádza: „Zmluvné strany vyhlasujú, že zmluvu uzavreli slobodne a vážne, nekonali v omyle ani v tiesni …“. O akú slobodu ide, ak študenta nepripustia k obhajobe, včas odovzdanej, záverečnej práce?!?  

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1359x
Priemerná čítanosť článkov: 1359x

Autor blogu

Kategórie

Archív